čtvrtek 20. ledna 2011

Tresnova babovka - Cherrie bundt cake

Tresnova babovka od Vlasticky.

Cherries bunt cake from Vlastas blog.

suroviny:
1 velká sklenice kompotovaných třešní
200g polohrubé mouky
1 čokoládový puding
1 prášek do pečiva
125g cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 ml oleje
125 ml podmáslí
100 g nasekané čokolády
postup:
žloutky ušleháme s cukrem do pěny, zašleháme olej, smícháme mouku, pudink a prášek do pečiva na štřídačku s podmáslím zamícháme do žloutkové pěny. Potom vmícháme nasekanou čokoládu, okapané třešně a nakonec sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut.

ingredients:
1 jar of  cherries (drain the liquid)
200 g flour
1 chocolate pudding
1 heap tbsp baking powder
125 g sugar
1 vanilla sugar
5 eggs
150 ml oil
125 ml butter milk
100 g chop chocolate

Cream sugar and egg yolks,add oil,butter milk and dry ingredients, mix and add chocolate pieces. Fold in whipped egg whites and cherries. Pour batter into floured bundt cake and bake at 350 F (180 C ) for 50 minutes.


Posted by Picasa